Fogyasztásának előnyei:
Védi a vérereket, az érkárosodások megtisztításában vesz részt.
Csökkenti a magas koleszterinszintet..
Emésztőrendszerünk, anyagcserénk helyreállításában segít.
Csökkenti a gyulladások és daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Csökkenti az infarktus kockázatát.
A rák megelőzésében fontos szerepet játszhat, mivel gátolja annak a fehérjének a kialakulását, amely fontos a ráksejtek növekedéséhez.
Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért ízületi megbetegedések megelőzésére is tökéletes.
Segít a cukorbetegségben szenvedőknek.
Segíti a fogak és a csontok fejlődését.
Káliumtartalma az izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.
Méregtelenít, fertőzésgátló, elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat.